呢排一直諗有咩地方可以食好既牛肉麵,今晚心血來潮就響深水埗搵左呢間牛肉麵,之前都有見過幾次但無入到去,今日想食就一於膽粗粗去試下!入到去二話不說叫左個半筋半肉牛肉麵,一杯芋香珍珠奶茶,我朋友就叫左牛肉麵加奶蓋海鹽綠茶,好快就有得食!一飲杯芋香珍珠,正,呢種最早來到香港既台式飲品味道今時今日已經好少地方飲到,今日竟然俾我飲到,珍珠彈性亦夠,非常好!主角來了,半筋半肉牛肉麵,食個牛肉就知係正野,淋得來又有咬口,味道仲要好似響台灣食過既味道,麵亦好彈牙,反而湯底淡過台灣食過既少少,可能要配合返港人口味,至於係咪成功,我覺得味道係好,所以係成功既!🤗今晚晚餐意想不到係好食同食到好飽,一定會再來,加油!

今晚晚餐意想不到係好食同食到好飽,一定會再來,加油!

2019-09-10