李家 (山林道)

Chicken HOF & SOJU (Hillwood Road)
約左朋友去李家食炸雞先發現哩間韓國餐廳搬左位置,李家可以話係香港首批韓國餐廳,我記得讀中學嘅時候佢已經喺到。新店搬左去山林道街尾,店舖入面嘅座位比以往寬闊,高身卡位私隱度更高。新店外設有小食區域,可以比顧客立食。一坐低,店員就送上淋上沙律醬既椰菜絲同醃蘿蔔,兩者食落去都好清新,酸酸地幾開胃。餐牌嘅上面嘅選擇都好多。🎈芝士蛋糕卷🧀🍳 $128份量好大,淋上茄汁同芥茉醬,內裡有芝士,所以切開雞蛋卷會有芝士拉絲效果,而蛋卷有少少流心,食落去口感好厚實,雞蛋既熟度適中,同芝士一齊食味道好夾。🎈燒五花腩肉🐷 $198一碟大約十五件五花腩及少量泡菜。五花腩肥瘦相隔,燒得香脆,有少許焦邊,而且充滿肉汁,食落去唔會太油膩。🎈半半炸雞🍗 (原味配甜辣)$168每次食炸雞都唔知揀咩味道好,所以哩到既半半炸雞真係可以滿足我兩個願望🌟每種口味嘅炸雞約有六件,咩部位都有。原味好香脆,微帶胡椒味,夠曬香口,而且雞肉嫩滑,炸皮唔會好厚。甜辣味炸雞,先甜後辣,味道較濃郁,雞肉同樣嫰滑。整體黎講,李家仍然能夠保持水準,而最好味嘅都係炸雞🍗

新店外設有小食區域,可以比顧客立食。

餐牌嘅上面嘅選擇都好多。

🎈芝士蛋糕卷🧀🍳 $128

🎈燒五花腩肉🐷 $198
一碟大約十五件五花腩及少量泡菜。

🎈半半炸雞🍗 (原味配甜辣)$168
每種口味嘅炸雞約有六件,咩部位都有。

甜辣味炸雞,先甜後辣,味道較濃郁,雞肉同樣嫰滑。

整體黎講,李家仍然能夠保持水準,而最好味嘅都係炸雞🍗