2018-04-17 1042 瀏覽
今朝5點收工響公司恰左幾個鐘頭,同2個同事去美容院扮完靚靚後都差不多下午1點,點都要搵野落肚既,幸好今日三個人都嗜辣既,又咁岩【滿江紅】就響附近,二話不說踩場去了!話時話呢間滿江紅開左咁多年我都未幫襯過,幾次就唔岩時間,有時就係朋友甩底,總之一直都無緣品嚐⋯⋯今日終於食到喇!三個人隨便點左幾樣菜,三杯飲品:-洛神花茶,凍檸茶,檸檬柑桔1.水煮桂花魚~魚夠滑身,但完全唔辣,配菜太多,普普通通沒有驚喜😑2.蒜泥白肉~賣相唔差,可惜腩肉切得太厚,同埋個蒜泥根本唔係蒜泥只係蒜粒,我覺得好失望!😔3.香辣肥腸~呢個最好食,脆身香口,紅椒青椒都配搭得幾好,唯獨是只屬中辣,(不過已經係所有食物最辣的一樣)🤨4.口水雞~肉質都幾滑,但口水雞唔係辣既咩?點解我覺得甜既,但我同事仲話滿江紅既口水雞好出名,曾經攞過獎喎🧐總結:如果呢間唔係食川菜的話,食物的確煮得唔差,但好可惜我完全食唔到好辣既味道,落單時我亦曾多次聲明一定要特辣,可惜結果都係失望⋯⋯🤭今餐埋單$6XX,同事請食!

三個人隨便點左幾樣菜,三杯飲品:
-洛神花茶,凍檸茶,檸檬柑桔

1.水煮桂花魚
~魚夠滑身,但完全唔辣,配菜太多,普普通通沒有驚喜😑

2.蒜泥白肉

3.香辣肥腸

4.口水雞

今餐埋單$6XX,同事請食!

2018-04-17