2023-01-15 4313 瀏覽
好耐都冇食過燒海鮮放題,係時候約埋朋友一齊去好好享受食番餐,今次去咗荃灣大鴻輝中心呢間蝦蝦燒,俾一個合理價錢已經食到自助形式任飲任食放題最吸引之處一定係呢個海鮮檔賣相十足,眼見有差不多十多款時令海鮮類供應之餘仲有坐位旁邊已有一個長方形水缸放滿活生生嘅大頭海蝦俾大家任捉不過都要講技術,最緊要放入冰桶浸暈左一陣先至可以燒得,係燒緊各有款海鮮同時係出面自助區仲有多款熟食小食同炸物&涼拌等俾人大家食住先攞了咖喱魚蛋好入味、辣酒花螺夠刺激,酸菜豬肚又開胃,終於開始食海鮮時間,先有肉質爽彈大頭蝦肉口感飽滿再來有大大粒帶子同元貝,放入牛油蒜蓉一邊燒香味十足,入口啖啖肉又多汁,又有每人一串厚鱔片係一次性嘅,識食就要燒至皮脆肉嫩咁食先至滋味繼續係海鮮檔取生蟓同吊魷筒,一邊燒住一邊食滿足晒我嘅食慾,咪以為只有得食海鮮啦仲有數十款肉類串燒同丸類食物任你食,食返幾串串燒先,食到最後食埋甜品雪糕,又品嚐一餐豐富嘅任食放題美食。
又品嚐一餐豐富嘅任食放題美食。