2019-03-23 580 瀏覽
天氣又忽然轉涼,就好想去打邊爐。7點左右去到,雖然無訂位,都即刻有位~可能出名嘅關係,旁邊搭枱嘅都係遊客多。入面嘅裝修都好似港式街市同大排檔嘅風味,仲有個海鮮檔俾客人揀生猛海鮮👍🏻一坐低就有醬料自己調。最出名係花膠雞湯,我地當然唔會錯過😋😋一上枱侍應會幫忙剪開雞件,細嘅花膠雞煲有半隻雞,仲有好多花膠,兩個人最後都食唔哂。墨汁墨魚滑幾特別,食落已經調好味,唔會有墨汁果種腥味,有粒粒墨魚肉又夠彈牙,材料夠哂新鮮!🦑仲叫左其他食材,鮮淮山唔錯。反而響鈴唔夠脆,浸完湯食落都仲有啲過油膩,少少失望。冰豆腐都推介,可以吸哂湯汁精華,不過食嘅時候小心辣親👍🏻👍🏻食物質素係唔錯,兩個人埋單8xx,性價比比起同水平火鍋店高👍🏻
一坐低就有醬料自己調。
醬料

最出名係花膠雞湯,我地當然唔會錯過😋😋
花膠雞煲

墨汁墨魚滑