九龍城不嬲多好嘢食,除咗最受歡迎嘅泰國菜 同潮州打冷之外,原來都有唔少嘅日本嘢食,今次有朋友帶我去呢一間牛石料理試下, 質素都唔錯。餐牌嘅款式真係好多,諗到我頭都大埋,於是同朋友叫咗一個和牛二人套餐試下,聽聞呢度有好特別嘅軟殼龍蝦料理,當然唔執輸,要叫一個試下啦。軟殼蟹就食得多,軟殼龍蝦真係好少見, 呢度嘅軟殼龍蝦料理有幾款,分別係手捲、板捲、同埋我叫嘅呢一個軟殼龍蝦沙律,由於我地嗌嘅和牛套餐入面有壽司嘅關係,我哋選擇咗沙律試下。賣相非常唔錯,炸得熱辣辣脆卜卜嘅軟殼龍蝦,配上海葡萄沙律,加埋店家特製嘅酸醋汁, 清新又開胃。 尤其是軟殼龍蝦外層有薄薄嘅脆漿包住 ,龍蝦肉鮮味彈牙,但係外層嘅軟殼炸得金香鬆脆,非常特別。有別於軟殼蟹林滋滋嘅質感, 肉質鮮甜有彈性, 食落好得意。和牛套餐都好抵食,由前菜、刺身、燒肉、卷物,以至甜品都有。蟹籽沙律表面鋪滿脆卜卜嘅蟹籽,入面用咗蟹柳同青瓜,最特別嘅係加咗蘋果,非常清新。刺身亦有三款,分別係三文魚、金目鯛、同埋油甘魚,我最鍾意就係油甘魚 ,食落鮮味,肉又厚身,好滿足呀!燒肉拼盤分別用上,伊藤和牛a4西冷、三角胸排、牛小排,同牛舌, 睇相都知道油脂非常

和牛套餐都好抵食,由前菜、刺身、燒肉、卷物,以至甜品都有。

燒肉拼盤分別用上,伊藤和牛a4西冷、三角胸排、牛小排,同牛舌, 睇相都知道油脂非常豐富,雪花好足夠,食落滿滿嘅肉汁,入口即溶, 鍾意食牛嘅朋友絕對唔可以錯過。

最後仲有炒野菜同埋特色卷物, 野菜 熱辣辣 ,又夠甜,最啱就係食完和牛,清一清口腔 ,再試下個卷物。

卷物有三款,分別係三文魚、熟蝦同埋鰻魚,有少少似加州卷嘅做法,但係表面上就覆蓋咗唔同嘅材料,味道都唔錯, 尤其係三文魚,呢度嘅刺身質素真係幾好, 鮮甜肥美。

最後侍應仲送上布丁作為甜品,真係食得好滿足, 下次去九龍城,唔一定只係選擇食泰國嘢,原來都可以發掘到好多好嘢食。