2024-02-09 1142 瀏覽
走進這家餐廳,首先被那款芝士沙律吸引住咗眼球,芝士粒粒分明,配上新鮮嘅生菜,舌尖上嘅清新同濃郁撞擊出一股「嘩」嘅感覺。烤菠蘿片意外咁好食,燒焦嘅邊帶出甜味,正!🍍繼續嘆湯,個野菌湯令我驚喜,湯濃而唔膩,每一啖都食到蘑菇嘅鮮美,好夠味。再來主角,平底鍋香煎嘅韓國比目魚,外皮煎得金黃酥脆,入口即化,若隱若現地透露出海洋嘅味道,實在係「正」!至於澳洲草飼西冷牛扒,就簡直係一場味蕾嘅狂歡派對。微微焦香嘅表皮下,肉質鮮嫩多汁,每一口都嚼勁足,肉香四溢,食咗仲想食,真係得意極!🥩最後甜品,係雲呢拿馬卡龍夾着荔枝慕斯,微微酸甜,輕盈得嚟又唔失滋味,正中下懷。坐擁戶外泳池景緻嘅窗邊,享受這一刻,感覺生活就應該係這麼回事嘅,整體嚟講,環境、服務、食物都係上上之選,想搵個地方好好慶祝或者聚會,咁就真係要嚟試吓啦!🎉