2018-11-10 2126 瀏覽
話說今日男友喺係太子附近做完辦完事、佢就吩咐我去接佢落堂直接去食午餐😂之前已經聽過朋友話附近間吉列牛🐮好正,所以仲唔畀我屈到佢請我食🥴到去餐廳門口發現推介自選二款丼丼飯,再包沙律同面豉湯,相當吸引。所以決定我就揀丼丼飯套餐,咁男友梗係食吉列牛啦😋👏🏼丼丼飯有本身都好多款,我揀左彩虹丼(+10蚊),有三塊海膽同埋三款魚子;另一個就揀左松葉蟹,有埋蟹膏同蟹籽🦀🦀🦀🦀🦀先黎左沙津同味噌湯,呢個味噌好濃啊🤤啱哂我,然後兩個迷你丼就分別黎啦先黎左個松葉蟹丼,嘩,原來用左個蟹蓋去裝啲蟹膏同蟹籽🤤啲蟹膏好甘香,易啲帶子就好香蟹味,好鮮甜!兩樣撈埋落啲煩到真係特別好食,從業蟹腳都啖啖肉,蟹味好香,唯一有少少可惜就係蟹肉有少少乾,但撈埋啲蟹膏一齊食就冇問題啦。彩虹🌈丼就係三種與子混合嘅丼物,仲有三粒海膽🥰不得不讚個海膽真係超新鮮😍本身已經好挺身、而且食落好甜好鮮味,咬落去又彈彈地!呢隻真係係我地喺香港食過最新鮮既海膽之一!👍🏼三色魚籽都好新鮮,如果啲飯係壽司🍣飯就會更好了🤪不過最期待既都係個吉列牛,只係黎左個爐都好興奮😍👏🏼份吉列牛定食好夠份量,有成11舊🤣👍🏼所以我地些牙都好夠食、而且仲有溫泉蛋🍳、粗

沙津、味噌湯
松葉蟹丼

彩虹丼

美國安格斯吉列牛御膳

不過最期待既都係個吉列牛,只係黎左個爐都好興奮😍👏🏼份吉列牛定食好夠份量,有成11舊🤣👍🏼所以我地些牙都好夠食、而且仲有溫泉蛋🍳、粗鹽同芥末等。店員溫馨提示左我地每舊牛每邊都最少燒大幾10-12秒就食得,果然辣一辣佢放入口好甘好香、牛味都好鮮😍🥰👍🏼🎉真心好食!牛又冇筋,但又好有趙口,沾埋蛋汁送飯真係絕配💯

個吉列牛定食啲配菜都唔錯,有番茄仔、番薯同埋蘆筍。個子心番薯好甜,有煲到好林,好食!加埋要咗個碟豆花特飲,酸酸甜甜好清新,食咗個好滿足既weekend lunch 🥰
2018-11-10
沙津、味噌湯