2020-08-09 3216 瀏覽
佛誕五一假期, 外遊去唔到, 唯有留港食食食~ 🤤🍽 適逢最近睇美食節目多, 搵餐廳食嘢冇難度! 😌約好咗識食嘅朋友一齊嚟試呢間餐廳~ 去到門口已經見到有人walk in, 時間係六點 😨 好彩我哋預早book咗 ✌🏻餐廳嘅燈光同一般西餐廳佈置一樣比較昏暗~ 唔好意思因為同行朋友唔興相機先食, 所以今次食評比較少相 🙇🏻‍♀️前菜同湯分別揀咗蟹肉牛油果沙律 ($78), 同帶子蟹肉濃湯 ($78), 呢間餐廳真係同🦞有仇!! 個湯好香, 好濃嘅龍蝦味, 大大粒帶子, 仲堅係有蟹肉 ! 沙律都好味, 牛油果同蟹肉配搭得宜~ ☺️嚟到主菜, 亦都係我哋此行最大嘅目的-> 香烤乳豬 ($228)!!! 用西班牙嘅烤法烤製乳豬, 個皮烤得夠脆, 肉夠厚又嫩滑, 兩款醬汁一款係醋, 另一款係麥芽糖加芥末籽, 酸酸甜甜咁配乳豬一流~ 嚟到甜品, 朋友叫咗佢最鍾意食嘅火焰雪山 ($68)!!! 而家都唔多餐廳有得食呢款甜品喇~ 侍應拎上枱嘅時候提醒我哋要預備拍片 將着火嘅威士忌倒落甜品上, 開始着火🔥!!🔥燒咗五秒左右已經完... 😅, 切開個蛋糕, 都幾滑, 味道唔錯, 係一道睇得開心,

! 沙律都好味, 牛油果同蟹肉配搭得宜~ ☺️

香烤乳豬

嚟到甜品, 朋友叫咗佢最鍾意食嘅火焰雪山 ($68)!!!
將着火嘅威士忌倒落甜品上, 開始着火🔥!!

火焰雪山

🔥燒咗五秒左右已經完... 😅, 切開個蛋糕, 都幾滑, 味道唔錯, 係一道睇得開心, 影得興奮, 好有娛樂性嘅甜品!

火焰雪山

食物質素好, 製作用心, 呢個時勢經營餐廳實屬不易, 希望老闆加油, 保持好食物嘅質素捱過呢場疫情! 💪🏻
2020-05-01
香烤乳豬