______________________________概|TLDR✔️ 野食 | 創意/ 清淡/ 多主食/ 有啡 ✔️ 環境 | 日式小清新/ 木質/ 打卡適用✔️ 座位 | 較少/ 二人座/ 吧檯/ 室外長凳✔️ 排隊 | 45-60分鐘______________________________🦞龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬🌱|HK$128鎮店之寶💯龍蝦湯汁完全超出預期地高!質! 🤤先唔講個龍蝦湯放茶壺入面咁盞鬼 就講功夫同味道 個湯有好濃好濃龍蝦味聽講過有人會用龍蝦殼黎熬湯 低成本得黎又有龍蝦嘅原汁原味雖然我唔知呢個龍蝦湯嘅秘訣 但食個陣feel到隻龍蝦係我嘴入面游緊~湯嘅份量好多 倒咗大半碗出黎仲有1/3係個壺度 好大方🥰不過有小小扣分位就係 牛油果放落黎有d唔夾 (我frd講架jarrr...🤭)______________________________🦀北海道刺身帶子蟹籽忌廉天使麵|HK$128相比龍蝦湯烏冬 呢個天使麵就mamaday咁 唔怪得個個都叫烏冬啦 羊群效應永遠是對的😭帶子正常 忌廉汁比較flat同清淡 (sorry我重口味lorrr)咁其實...又唔係咁差嘅☺️因
概|TLDR

北海道刺身帶子蟹籽忌廉天使麵

黑松露忌廉芝士薯條|HK$58

就憑我地對松露薯條嘅熱愛☝️ 諗都唔洗諗就叫啦
雖然唔算好脆 個醬補翻數 松露味夠突出
薯條份量好足 反而個醬就唔夠 如果多d醬就jenggg 越邪惡越好味😈
黑松露忌廉芝士薯條

龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬