韓屋

Hanook Korean Restaurant
2020-10-20 49 瀏覽
自從上次黎同韓國人同事黎呢間韓屋食飯都過左成個月啦,今日收工真係好想吃牛肉湯同泡菜。6點係附近收工就即刻落嚟食,6點左右未見好多人排,所以對我黎講都幾好,少啲人都坐得好舒服。今日自己一個人,就叫左牛排骨湯,再加一個飯。呢個飯都真係幾好,紅米為主都幾健康。牛排骨湯未到,店內客人唔多,所以店員都有時間可以已經比左蘿蔔泡菜比我。而平時太多人,我就無問店員攞水攞其他咁,不過今日天氣都轉涼,所以都要攞杯水先得!牛排骨湯真係好甜,食完都唔會口渴,我諗連味素都真係唔需要落!除左要牛排骨,仲食到要牛腩!講真,你要去牛腩專門店先食到煮到好軟熟既牛腩,不過當中牛排骨上既肉已經好軟又要口感,個牛腩都煮到比出面專門店一樣,真係幾好食!每一啖飯加上湯,再放小小蘿蔔泡菜真係好正,又暖暖哋,天氣凍又會再見到我

牛排骨湯
2020-10-20