2022-11-17 298 瀏覽
#宏昇牛什越南河係網上見到位於大角咀既宏昇牛雜麵都幾抵,見佢有個越南湯底,反正近期食牛什麵都有少少「抗體」,決定來試吓。一般越式河係會幾重牛骨湯味,而且會有兜青檸同辣椒碎分上。不過依度就係用一片檸檬同將辣椒直接放係湯度,食落都幾辣😅 或許因為咁,我試唔真個湯既味,覺得比較淡,河粉索唔到湯既味同樣淡口,問店員拎魚露先提到鮮。個人就不太喜歡依個湯底,口味唔夾我。反而牛什就好有驚喜,食落有一種似曾相識嘅味道,睇落似用新鮮什。叫一碗普通牛什麵只係$30,要越式湯底就$40。少有地加咗杯 #凍檸茶 ,加$8,杯茶都幾濃,有茶香,可以接受。飲到最後見到隻杯有幾隻字,一望之下就解答咗我點解會覺得似曾相識,同埋牛什好正河粉一般既諗法🤣依間鋪屬於小店,位唔多,今次越南湯底個人覺得幾一般,反而牛什真係大讚👍宏昇牛什越南河大角咀大角咀道165號地舖@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #牛什 #麵食 #大角咀
#宏昇牛什越南河

叫一碗普通牛什麵只係$30,要越式湯底就$40。

宏昇牛什越南河
大角咀大角咀道165號地舖