2023-03-30 356 瀏覽
心思思想去鼎鼎大名嘅老闆娘朝聖一段時間,終於搵咗一日閒日去,星期二黃昏6點去到,有人龍,但唔算好誇張,等位等咗半個鐘,坐低等嘢食再半個鐘,炸物另外再等多4個字。 入面冷氣都幾凍,但環境比我想像中光鮮同埋乾淨。今次嗌咗蒙古湯BB辣,配秘製豬腩肉同埋雲醬豬軟骨,另外一碗嗌咗酸麻辣BB辣,配招牌酥炸雞球同埋野菌腐皮卷。 蒙古湯非常有驚喜!重香料味,但唔會誇張到好搶fo,少少辣令到更加惹味。酸麻辣湯亦都幾唔錯,平衡得幾好。最重要係食完之後唔太口渴,相信唔係好重味精,呢樣加好多分👍🏻 餸方面,豬腩肉同豬軟骨都正,肥瘦適中,口感軟淋,味道入味亦同樣唔會太鹹太搶👍🏻反而極受歡迎嘅炸物我就唔覺得好有亮點,野菌腐皮卷較好,皮脆得嚟入面嘅菇同粟米爽口,味道清新,令到整體唔係太膩。炸雞球唔乾身,但調味同外殼口感都唔係特別出色,如果下次再嚟應該唔係首選。今次朝聖體驗滿意,雖然食米線嚟講要花費嘅時間都算多,但過一排都會有興趣再嚟試吓其他湯底同其他餸😋 *****多quota評價:😋Quota花得值(🤮<☹️<😐<😋<🤤)

*****
多quota評價:😋Quota花得值
(🤮<☹️<😐<😋<🤤)
  • 蒙古湯米線
  • 麻酸辣米線