2024-01-05 1199 瀏覽
🍴上個星期朝早六點,行過一家Cafe,內心話:點解唔試吓!叫咗幾樣嘢嚟解饞。第一樣係啲「黃金芝士多士」呢!我話你知,疊起嚟厚嘅芝士似金字塔咁,咬落去彈牙得嚟滋味十足,啖啖都係情意結,真係想話聲得意!😋再嚟個「醬燒豬扒意粉」,豬扒做得啱啱好,啖啖肉感,醬汁濃郁得嚟唔會過於鹹膩,配意粉隻叫做齊齊夾夾,食落開心過過山車。最鬼咁掂嘅當然係「奶油菠蘿包」!菠蘿包頂部嘅餅皮香脆,層層透着蜜糖甜意,一咬落去,奶油喺放係牙縫,簡直係想喺座位度跳起舞嚟。👯‍♂️最後,飲品我就嚟個「冰凍檸檬茶」,夠晒酸涼,重點係茶味夠喉,回甘順滑,飲完個人都提提吓精神咗!總評,呢家Cafe既實惠又好味,下次仲要搵朋友一齊嚟嘆!👌🎉😄