餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2020-02-09 933 瀏覽
想食早餐,喺灣仔都有好多茶餐廳選擇,不過最愛還是華星冰室嘅早餐!有港式風味,仲有外國人口味嘅老外早餐!近年將老早餐正式加入全日嘅餐單叫做老外套餐!唔駛11點前衝落街食!大家有口福了!🍳老外套餐 $48  (蛋,茄汁豆,煙肉,脆薯餅,粟米,厚多士)就好似好多西餐廳食嘅巨型早餐一樣, 但價錢平一半,親民而且好味!一定要跟滑蛋,因為真係好滑!脆薯餅真係好脆 (有D餐廳真係唔脆架)!加埋厚多士簡直一流!而我每次都點凍檸茶!有香濃茶味!絕對係一般茶餐廳飲唔倒!加$2都抵!🍔常餐 $48 (蛋,厚多士,通粉) 千變萬化嘅常餐你懂的!我通常點牛肉通粉,通粉個湯頭唔會太淡,味道適中,仲可以揀配搭叉燒/牛肉或火腿,蛋可以點煎蛋或炒蛋,我又係會點炒蛋,咁滑又有蛋香梗係要點,加埋厚多士!好飽!香滑冰奶茶會係我飲品第二選擇! 呢度除左食物滿意,港式茶餐廳嘅人情味都係我鐘意嘅原因之一!

🍔常餐 $48 (蛋,厚多士,通粉)

呢度除左食物滿意,港式茶餐廳嘅人情味都係我鐘意嘅原因之一!
老外早餐
老外早餐