2024-05-19 29 瀏覽
Book咗位,一到就已經可以入座啦。星期五晚飯時段,唔full,walk-in客都全部入到,但可能要坐Bar枱。上菜速度好快,啱哂我呢啲餓鬼一開始嚟枝啤酒先!$28一枝,買4送1,平均$22.4一枝開胃小菜一流!一嚟到我地就忍唔住係咁食,食到一半先叫得要影相🤣所以份量唔係好似圖中咁少嫁。一嚟到已經聞到好香,但食落就普通正常水準啦。要一讚嘅係個醬汁好!好!食!咸酸適中,可以帶起豬頸肉嘅味又解到佢嘅肥膩感。唔好辣又想飲冬陰功湯嘅朋友可以一試,對於食辣嘅我嚟講,佢可以話係完全唔辣!椰子味同甜味重過醉辣味,冇乜香茅等等嘅香料味,港式口味嘅冬陰。鮮蝦好新鮮,又爽甜,仲起埋蝦腸!加分。但整體嚟講我唔滿意嘅🙂因為我想要真。冬陰同個湯如出一轍,港式口味,唔辣嘅,似係濃味嘅蒜蓉通菜,好食同清爽。雖然泰味唔濃,但蔬菜類我都係喜歡清淡少少金邊粉口感好,夠煙靭,味道都唔錯,依然係港式口味蝦煎得唔夠香,似係普通海蝦,我就鐘意虎蝦多啲,啲膏會香濃啲。起咗蝦腸加心思分!講到係招牌,但我最失望首先冇Naan bread,得蒜蓉包,已經扣分,因為蒜苗味會搶咗咖哩味,而且口感嚟講薄餅會更好吸咖哩。其次,軟殼蟹炸得唔夠脆,
Book咗位,一到就已經可以入座啦。
上菜速度好快,啱哂我呢啲餓鬼

一開始嚟枝啤酒先!
$28一枝,買4送1,平均$22.4一枝
象啤象啤

開胃小菜一流!
一嚟到我地就忍唔住係咁食,
食到一半先叫得要影相🤣
所以份量唔係好似圖中咁少嫁。
招牌酸辣鳳爪

一嚟到已經聞到好香,但食落就普通正常水準啦。
要一讚嘅係個醬汁好!好!食!
咸酸適中,可以帶起豬頸肉嘅味又解到佢嘅肥膩感。
招牌豬頸肉

唔好辣又想飲冬陰功湯嘅朋友可以一試,
對於食辣嘅我嚟講,佢可以話係完全唔辣!
鮮蝦好新鮮,又爽甜,仲起埋蝦腸!加分。
但整體嚟講我唔滿意嘅🙂因為我想要真。冬陰
冬蔭功湯

同個湯如出一轍,港式口味,唔辣嘅,
似係濃味嘅蒜蓉通菜,好食同清爽。
雖然泰味唔濃,但蔬菜類我都係喜歡清淡少少

泰式炒通菜

金邊粉口感好,夠煙靭,味道都唔錯,依然係港式口味

泰式大蝦炒海鮮金邊粉

講到係招牌,但我最失望

其次,軟殼蟹炸得唔夠脆,又有少少油益味,應該已放一段時間。
咖哩就直頭麻麻,味道有啲四不像…..
佢係我地幾個大食妹唯一一道食剩嘅餸。
黃咖喱軟殼蟹

埋尾一定要嚟返個芒果糯米飯

芒果甜,糯米香軟,椰汁香!
唯獨椰汁太稀,濃稠啲會更完美。
但$138一個 性價比低
芒果糯米飯(大)
2024-05-17
招牌酸辣鳳爪
招牌豬頸肉
泰式炒通菜
泰式大蝦炒海鮮金邊粉
芒果糯米飯(大)