2016-07-07 270 瀏覽
晉豬一家行街街,晉爸話肚仔餓要食飯,我地就黎呢間餐廳食野,早已聽閒呢間餐廳好好食,仲米芝蓮推介,剛好去開油麻地,一於去試下是龍是鳳 餐廳位置唔難搵,地鐵出黎行5分鐘就到,係門口等左十分鐘左右,大熱天時晉豬都乖乖門口影下相,十分低贊 晉爸叫左咖哩豬扒飯,佢係咖哩人,好鐘意食港式惹味既咖哩,呢個岩哂佢,咖哩味好濃又唔油,份量大大碟,豬扒都有兩大塊,肉質好淋唔難咬,白飯很大碟,低食夾大件 我就叫左碗雲吞麵,唔好睇少雲吞呀!最能睇得出餐廳是否用心製作,呢個絕對合格,雲吞皮薄餡靚,食得出是新鮮蝦包的餡,整條蝦肉一d都慳,贊 呢個晉豬至愛,小朋友都係鐘意香口野,呢個炸雲吞好鬆脆,用料新鮮,晉豬食左成碟,推介

咖哩豬扒飯
鮮蝦雲吞麵