2024-01-06 1011 瀏覽
今次去咗間日本菜餐廳,起初我都係因為附近搵唔到位,所以就走嚟試下。坦白講,呢次既食驗真係出乎我意料之外添!🍣一坐低就點咗個蟹籽沙律開始,天啊,蟹籽咁彈牙,青瓜絲爽口得嚟,真係幾相襯!牛肉薄燒都送上咗,一口咬落去,牛肉香軟又唔會膩,但記住食嘅時候要快手,涼咗就一般咗。🥩講到魚鮫,嗰皮真係炸得脆卜卜,但後來油味就有啲濃咗。好彩嗰炒雜菜幫到手,菜味清新,仲可以中和吓肉味。跟住就係鰻魚飯,正!鰻魚順滑過水,就連魚骨都搵唔到一粒!湯就係麵豉湯,暖笠笠滋味豐富。最後嗰杯雪糕做收尾,普通,但滿足感滿分。😋整體嚟講,哩間餐廳既食物質素真係唔錯,下次同朋友開工午餐,又或者想食個豐富既午市定食,我一定會再諗起哩家。點道單都食得比較貴,但呷得開心,至緊要!