2020-11-18
今次發掘美食之旅黎到🚌港島東區北角嘅五星級酒店👉🏼維港凱悅尚萃酒店 (Hyatt Centric Victoria Harbour)🎉🎉🚪The Farmhouse 餐廳環境乾淨企理,樓底高,空間感十足,座位寬敞,落地大玻璃設計,坐窗邊位置更可望到東廊一帶海景;除左有室內冷氣位,如果想感受寫意的涼涼秋風,更可選擇到住戶外區室外位,兩種不同的享受☺️☺️食物質素方面👅👅🔺海鮮區:青口,海蝦;午餐提供嘅種類比較少🔺刺身區:希靈魚,三文魚,吞拿魚;魚肉都算肥美,味道鮮甜🔺沙律冷盤區:多項種類供大家選擇,以及自行調配不同口味,我第一時間揀食左呢個凱撒沙律🥗!!材料放係原個巨型芝士磚內攪拌,芝士味香濃十足,拌勻沙律一齊食味道清爽不膩口👍🏼👍🏼🔺熟食區:各國不同款式熱食,有燒味檔、中式麵粉、點心、印度咖哩薄餅、韓式燒烤,燒安格斯牛扒、中/西湯⋯⋯味道正正常常,不過不失🉑🉑🔺甜品水果區:西瓜🍉哈密瓜🍈菠蘿🍍、各式各樣蛋糕,布甸奶酪,燉蛋、布朗尼⋯⋯仲有必食呢度最出名嘅12款XTC Gelato 🍨 ,天然低脂意大利食雪糕🍦,咁多款口味總有一款啱你😉😉👍🏼👍🏼侍應們服務好,收碟快,有咩需要即刻幫到你👎🏼👎
🚪The Farmhouse
食物質素方面👅👅
🔺海鮮區:青口,海蝦;午餐提供嘅種類比較少
🔺刺身區:希靈魚,三文魚,吞拿魚;魚肉都算肥美,味道鮮甜
味道正正常常,不過不失🉑🉑
👍🏼👍🏼侍應們服務好,收碟快,有咩需要即刻幫到你
👎🏼👎🏼飲品方面只有咖啡、茶、樽裝汽水,沒有更多方面的選擇