2016-11-07 347 瀏覽
渦心小店!從來冇寫過食評今次第一次!因為冇諗過寫所冇影相,有乜唔啱請多多見謜!渦心之旅從攞位開始!「唔該三位!」老版回應:「係咪四位!」哦!我唔記得咗手抱個細女!連大女一家四口先真!哈哈!入到去老版問要唔要BB櫈!眼見細女得十個月大應該坐唔到!老版話攞俾我睇睇先!心諗係唔係Ikea嗰張膠櫈呢!"驚喜1"~原來係張日式有餐台嘅BB櫈!因為之前係日本公司見過要二千幾但唔捨得冇買!處理完細女到大女喇!大女話唔坐BB櫈,但佢又細粒坐餐椅又矮仔喎!咁Daddy就諗住搵D cushion墊高佢(呢間cafe好多cushion好似返咗屋企)!但老版又有法寶佢攞咗個專俾小朋友用嘅兒童坐墊,嘩!超正!"驚喜2"點菜時間喇!經老版推介點咗個薄脆Pizza、豬髀骨、焗田螺同埋藍青口!等緊食嘅時候亞女突然大叫:「一樣架!一樣架!」,原來套兒童餐具同屋企嗰套係一樣架!亞女非常雀躍!食得喇!Pizza ok喎!餅底鬆脆,芝士軟滑香濃!不過記得襯熱食,因為有兩塊最後先食但口感差好遠!豬髀骨"正"!入味、鬆化唔嚡,亞女成支揸住嚟食!焗田螺惹味袛食(特價$40半打)!重點係個薯茸!一般落好多牛油勁咸食唔到薯仔味!但呢
渦心小店!
食得喇!
豬髀骨"正"!入味、鬆化唔嚡,亞女成支揸住嚟食!
焗田螺惹味袛食(特價$40半打)!重點係個薯茸!一般落好多牛油勁咸食唔到薯仔味!但呢個係淡口但薯仔味又夠濃!I like it !
藍青口果然冇介紹錯!細細隻無渣,鮮甜!唔知用咗乜嘢香草個湯超正!原本諗住叫D法包舐嚟食,但太飽冇叫到!最後Daddy當湯飲埋!
"驚喜3"正當享受緊嘅時候細女辦大事!開大點算?係餐廳入面換?出去街換?惆悵嘅時候老板又有攪作!叫我去洗手間換,原來洗手間可以拉起嗰枱面就變身為一個臨時嘅育嬰間!老板仲俾咗個膠袋我裝住條臭片!估唔到細細間舖都有育嬰間!難得!難得!(我仲發現有塊兒童廁板但亞女今次冇須要用)
整體好舒服!最欣賞係多方面照顧到有小朋友家長嘅須要!抵讚!抵讚!
(後話:可能人手問題,人客多咗明顯地上菜係慢咗!)

2016-10-30
  • 薄脆Pizza、豬髀骨、焗田螺及藍青口