2019-04-01 393 瀏覽
聽聞我最喜歡的中菜餐廳大廚 Jacky Chung 同 D 好兄弟一齊合作係筲箕灣東大街開了一間車仔麵店,叫「九哥車仔麵」,我呢個從來都未入過筲箕灣嘅人特登走去試試看。意見(先小人後君子):服務唔掂。佢有一個員工係乜都唔知 🤣 嚴重欠缺 training。清湯個湯底係非常唔錯。出面 $40 樓下嘅車仔麵係很難找到這個湯底。佢有一陣金華火腿味係湯底裡面。番茄南瓜湯底都好特別。營養價值又高。我會翻兜。老公話麻辣嘅湯底唔掂。唔會再翻兜麻辣。會轉食清湯。餸菜質素都唔錯。豬扒,蘿蔔,雞翼,魚腐,札肉,都跑贏同價嘅其他店。小吃全部讚好,土匪雞翅(雖然係無芝士味嘅 - 但都很好味),蜆芥手打鯪魚球,炸雞塊,性價比 + 色香味全。可惜,離開我家鬼死咁遠。。。我會推介比附近的朋友仔去支持。希望佢地 keep 到呢個水準。臨走,老闆竟然話佢地係有乳鴿食的。不過要早一天預訂。我下次一定試試看。#千祈唔好做做吓hare咗變成普通清水車仔面#東大街4-10號#筲箕灣官立對面

意見(先小人後君子):

番茄南瓜湯底都好特別。營養價值又高。我會翻兜。

老公話麻辣嘅湯底唔掂。唔會再翻兜麻辣。會轉食清湯。

#千祈唔好做做吓hare咗變成普通清水車仔面
炸雞粒
清湯
南瓜番茄湯底
2019-03-30
5 分鐘 (堂食)
蜆芥手打鯪魚球
芝士土匪雞翅