2022-10-20 213 瀏覽
今日入屯門拎湯, 然後同家姐去食飯, 之前經過 ❥⧽ 반찬앤쿡 Banchan and cook ❥⧽ 覺得環境好靚, 今晚趁住時間尚早唔使排隊就可以入去喇。餐廳本身感覺柔和舒適, 然後加咗好多萬聖節裝飾添加氣氛, 最驚喜係連 Menu 都轉咗 Halloween 版本, 感覺好有心思。𓊈傳統紫菜包飯 $𝟟𝟠𓊉紫菜包飯好大個呀, 不過唔會太多飯, 包住好多配料, 配料有牛肉, 蛋, 青瓜, 紅蘿蔔同酸蘿蔔, 好好味!𓊈泡菜炒五花肉蛋包飯 $𝟡𝟠𓊉蛋包飯賣相好靚又精緻, 切開個蛋仲有少少流心, 個蛋好滑, 包住炒過嘅飯嚟食, 味道層次幾豐富。五花肉唔會太肥, 都幾軟腍, 連埋泡菜一齊食真係好正。𓊈黑炸醬無骨炸雞 $𝟙𝟘𝟠𓊉呢度嘅炸雞可以揀有骨或無骨, 實在太好, 我地太懶所以揀無骨, 唔使落手可以叉住嚟食真係好方便。估唔到半份炸雞都成座山咁多, 炸雞外皮好脆, 裡面d 肉好嫩滑。除咗炸雞, 仲有年糕同薯條, 都好好食。𓊈烤朱古力棉花糖 $𝟟𝟠𓊉超級邪惡之選, 棉花糖外層輕輕烤過所以有少少脆皮, 面層舖滿朱古力碎同糖霜, 底層佈滿餅底碎, 真係由頭甜到落尾。𓊈橙色魔怪沙冰 $𝟝𝟚𓊉見到呢杯

𓊈傳統紫菜包飯 $𝟟𝟠𓊉

𓊈泡菜炒五花肉蛋包飯 $𝟡𝟠𓊉

𓊈黑炸醬無骨炸雞 $𝟙𝟘𝟠𓊉

𓊈烤朱古力棉花糖 $𝟟𝟠𓊉

𓊈橙色魔怪沙冰 $𝟝𝟚𓊉
見到呢杯嘢個名好得意, 所以就叫嚟試吓, 就咁睇會以為奶味好濃, 但飲落好似懷舊橙色冰條嘅味道, 好得意。

𓊈焦糖脆脆鮮奶咖啡 $𝟜𝟠𓊉
咖啡味幾濃, 雖然有焦糖脆脆嘅面層, 但唔會太甜。

✧✧ 整體食物都幾好食呀, 估唔到前菜(酸蘿蔔) 可以refill, 而環境又好舒服, 值得推介呀!
傳統紫菜包飯
泡菜炒五花肉蛋包飯