2020-11-19 141 瀏覽
今日,過咗嚟鳳攸南街呢邊搵食,見呢間餐廳都幾爆場,而且食物選擇都幾多,扒、意粉、飯、pizza⋯應有盡有,店內裝修以簡約、小新清為主,決定一試。我哋order咗2個sets (香煎帶子意大利飯&美國安格斯西冷牛扒配薯蓉),再加一客小食 (雞翼)。set已經包咗餐湯、餐包同飲品。餐湯有2款選擇,蘑菇湯同南瓜湯,我哋決定各要一款試晒佢。等咗一陣,店員先送上餐湯,湯上面仲有拉花,真係好有心思!首先講下個蘑菇湯,口感順滑,而且仲有濃濃嘅蘑菇味,推薦俾愛菇嘅朋友。再試朋友個南瓜湯,OMG⋯原來南瓜湯仲好飲,顏色亮麗,幼滑香甜而濃厚,從視覺到味覺都無可挑剔。至於蒜蓉多士,香濃牛油配上惹味蒜蓉,而且多士夠厚亦好鬆軟,唔錯。個雞翼小食都唔錯,唔會炸得太乾,而且仲係新鮮炸起,上枱時熱辣辣,香脆美味,咬落仲好juicy添。值得一讚嘅係雞翼下面墊有沙律菜,可以解膩。到主菜,香煎帶子義大利飯,飯粒飽滿,質感煙韌,義大利飯加入咗蘑菇同芝士,味道濃郁可口。美國安格斯西冷牛扒配薯蓉,牛扒叫咗5成熟,牛扒煮得恰到好處;另外,薯蓉香滑,creamy,還散發陣陣嘅牛油香味,都唔錯。最後,餐茶叫咗2杯凍檸茶作結。總結,食物

蒜蓉多士

雞翼

香煎帶子意大利飯
美國安格斯西冷牛扒配薯蓉

最後,餐茶叫咗2杯凍檸茶作結。

總結,食物質素都唔錯,而且價錢適中合理。之前好似仲有semi-buffet,唔知係咪疫情關係,今唔見有,下次再試過。
2020-11-18
蒜蓉多士