2018-10-25 153 瀏覽
時不時都會食下素食。呢間係我veggie list裡面排到前幾名既食店。主要原因係啲食物真係健康,有別大多數素食料理又油又咩“假肉”(即係加工食品)。前幾日收到店主Mr. Vashi既WhatsApp話有新菜色同會做special offer : Biryani - 印度香料炒飯。今日中午就去買左Biryani, 茄子咖哩, 酥餅Paratha一片同1杯細mango lassi。一共$75, 抵食。味道方面:Biryani係即炒,瘦長既印度香米Basmati rice未必人人食得慣。我就好ok, 調味唔會太重,唔辣,炒得乾身。茄子咖哩就非常好味,香料足夠但唔會太重,起碼我係食到裡面茄子同菜本身既清甜味道。個咖哩我可以用清新黎形容吧。Paratha酥餅可惜唔係即整,好在一啲都唔油。下次要建議翻熱一下就好了。Mango lassi如常地好飲,Fresh。總結黎講呢間印度菜比其他印度菜黎得清淡。大部分食品又係即整。可以一試無妨。

Mango lassi如常地好飲,Fresh。

Biryani, eggplant curry, Paratha, mango lassi