2017-04-17
一早已經久聞宏嘅大名,今次就專登同朋友黎呢度食下lunch啦叫左一個豚生姜燒飯套餐配草莓香紅茶~即刻黎試下! 我本身就係已經好鍾意飲茶嘅人,而呢杯草莓香紅茶真係完全令我驚喜萬分!士多啤梨味勁濃,甜香味撲面,但甜中帶點紅茶嘅烘焙香味道上只有帶少少甜,主要都係紅茶嘅味道,一啲都唔苦,齒頰留香難怪會成為皇室嘅御用茶,飲完真係一試難忘豚生姜燒飯套餐仲包左餐廳主打嘅海藻烏冬同沙律~當然要試下烏冬先啦海藻烏冬應該係係製作過程中加左海藻落去,麵條彈牙爽口之餘仲帶有非常清新嘅海帶味天氣熱去食一碗絕對感覺一流,味道比較清淡,仲好健康添!不愧為主打菜!豚生姜燒飯亦都相當唔錯,豚肉切到好薄,微微照焦雞肉味重但都好吸收晒洋蔥嘅甜香,肉質嫩都多汁,肥瘦均勻燒汁都好完整咁滲到落飯底,保證粒粒飯都沾到感覺絕對唔失色於烏冬呢~ 最後當然要試下好出名嘅抹茶小蛋卷!我本身麻麻地食cream,但呢個抹茶cream真係超級不得了一啲都唔膩,只係帶淡淡嘅抹茶香,唔會太甜或太苦,味道清新蛋糕亦非常有彈性~同樣唔怕太甜從未試過咁快食完一件cake呢~以上呢幾項就組成一個套餐啦,食完真係飽到不得了!但都忍唔住口叫多個宇治抹茶軟雪糕芭
叫左一個豚生姜燒飯套餐配草莓香紅茶~即刻黎試下!
士多啤梨味勁濃,甜香味撲面,但甜中帶點紅茶嘅烘焙香
難怪會成為皇室嘅御用茶,飲完真係一試難忘
雞肉味重但都好吸收晒洋蔥嘅甜香,肉質嫩都多汁,肥瘦均勻
燒汁都好完整咁滲到落飯底,保證粒粒飯都沾到
感覺絕對唔失色於烏冬呢~
一啲都唔膩,只係帶淡淡嘅抹茶香,唔會太甜或太苦,味道清新
蛋糕亦非常有彈性~同樣唔怕太甜
從未試過咁快食完一件cake呢~
以上呢幾項就組成一個套餐啦,食完真係飽到不得了!
但都忍唔住口叫多個宇治抹茶軟雪糕芭菲~
茶味清甜唔會太濃,仲有淡淡地嘅奶味,非常香
口感非常滑,溫度適中,入口即溶~
配料都各有特色,有啲煙韌彈牙,有啲好似蒟蒻咁爽口軟林,但全部味道都比較淡,可以突出番雪糕味道~
不過就希望啲杏仁脆脆唔好只係放係底,食到最後先知,覺得灑在雪糕面一齊食會更加有口感!
個人覺得呢個價位可以試到咁多野真係一絕!
員工服務又好,必須推介呢間餐廳