2019-05-29
聽朋友介紹話呢度嘅椰青雞打邊爐唔錯,於是就搵晚同朋友上咗嚟試啦~開始之前,職員攞咗一盆醬汁俾我哋自己調配,選擇都好多有XO醬、沙茶醬、麻辣醬,當然都唔少得一般配置嘅調味料~我個人就推介食麻辣醬,因為同行朋友都唔食得辣,但係如果自己又有癮想食下麻辣,就可以拎少少呢個醬~我哋叫咗椰青雞湯底,湯底本身有好多椰子肉,雖然椰肉唔算好林,唔係好食得,但係本身個湯底應該有加椰青,所以好清甜入味,加上雞肉非常之新鮮,就咁點豉油食已經好滋味!識食椰青雞,一定係要飲咗個湯先至落火鍋料~朋友都大讚個湯底好夠鮮甜~另外一提嘅事,係食椰青雞前,會有職員過嚟幫你炒雞,成個畫面都幾啱打卡,因為會落啲酒噴下火咁樣,大家就當表演咁樣睇,同行朋友勁細膽,係噴火個下嚇親左,勁好笑!配料方面,我個人比較推薦嘅係呢度嘅餃子,我哋叫咗韭菜餃,啱啱四個人一人一隻,皮薄餡靚,值得推介另外,呢度啲蔬菜,特別係粟米好新鮮!係選料方面都睇得出餐廳嘅用心,粟米係嗰種大大粒好多汁既,用黎打邊爐正呀~呢度丸類選擇非常之多,我哋叫咗牛丸、手打墨魚丸、蟹子丸,味道都夠濃郁。由於上到嚟已經有點夜,所以即刻叫咗個小食頂下肚,點知都好有驚喜,我哋叫咗椒鹽
由於上到嚟已經有點夜,所以即刻叫咗個小食頂下肚,點知都好有驚喜,我哋叫咗椒鹽魷魚食,炸得好香好脆,讚!