💎總評分:9.0/10-呢日趕時間食個快靚正lunch,諗住入嚟食D一般冰室見慣嘅食物,點知有驚喜🤩。首先menu封面設計有心思,係幅深水埗街道嘅掃描畫,一打開除左港式食物之外,仲有新馬嘅海南雞同叻沙🇸🇬、四川嘅酸菜魚🌶️、英式嘅全日早餐🇬🇧,同埋專為素食人士準備嘅選擇,多到有選擇困難症嘅小編睇左好耐。🚗 正對面係巴士站同大馬路,轉入掘頭路有一兩個咪錶,或者可以泊前少少D街,似係安全。1️⃣ 榛子醬西多士 $34 西多係好多人嘅下午茶首選,榛子醬夾心夠晒邪惡😈,係冰室signature 之一。平時食開炸物最怕油益味,今次完全無呢個問題,雖不是流心,但小編反而覺得咁樣啱啱好,唔會太甜👍🏻。2點後下午茶價錢更加優惠,薯條只需+$8,即叫即炸,加埋個絕配嘅紅豆冰都係+$9,好多紅豆喺底,非常抵食🤑。2️⃣ 爆餡蛋牛治 $28餐廳另一招牌必叫,一打開menu就有大大張相影住勁厚嘅蛋牛餡🤤,小編決定要驗證下係「照片」定「照騙」。結果實物足足兩寸厚📏,差D咬唔晒,鹹牛肉炒蛋呢個配搭簡直係最住拍檔🥰,一咬落去除左香濃蛋味,仲有牛油香味喺烘底麵包下SUM出,呢個價錢堂食咁大份三文治真係值回票價👍🏻。3️⃣ 芝士焗波
💎總評分:9.0/10

1️⃣ 榛子醬西多士 $34
榛子醬西多士

2️⃣ 爆餡蛋牛治 $28
爆餡蛋牛治

3️⃣ 芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯 $108
小編平日都鐘意食焗飯🍚,見到有波士頓龍蝦咁重料,馬上決定試一試。由於焗飯係即叫即焗,要預番少少等候時間⏰。熱辣辣嘅焗飯嚟到時,聞到勁香白汁芝士味🤤,半邊龍蝦都好大隻又多肉🦞,仲有青口、魷魚、鮑片、龍利柳魚塊、蟹柳、日式魚蛋片、雜菌同西蘭花🥦,所有海鮮都無雪味,魚塊仲要幾新鮮🐟,配埋個炒飯底更加惹味,雖然喺menu上面算係較為貴嘅選擇,但係咁足料又咁好食,性價比都好高👏🏻。樽仔咖啡跟餐+$15,口感順滑,港式咖啡味道香濃,嚟得冰室必叫嘅飲品☕!

芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯

總括嚟講,真心覺得可以二訪,因為menu上面嘅option堅係好多,而且質素唔錯價錢又抵食😋,食一次根本試唔晒佢D signature,主食同小食都好多選擇,無論係lunch 定dinner都一定揾到野啱食✨。
環境服務:⭐⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐⭐