星期日放假專程拜訪大埔呢間特色小店「Homeland」,地點有點格涉,地鐵站出發既話,最好由公園穿過去,個路程就快啲,穿過咗公園過條馬路就到架啦,呢度有分上下兩層,我同朋友就安排左坐上層,原來都幾多人,full house,好好彩有最後兩個位唔洗等😅🌟精選全日早餐 $88🌟🌟Latte $36🌟我就二話不說就揀咗個all day breakfast,因為未食早餐🤣見到餐牌有就係佢啦🤩都幾大份🙈個蛋係好有蛋味,係近期食過既最好味既炒蛋😋個沙律同餐前既沙律差唔多,係多咗啲牛油果🥑食完呢個all day加埋杯咖啡就perfect池了👍🏻大滿足😍🌟秘製伊比利亞卡火腿卡邦尼意粉 $118🌟朋友揀咗個卡邦尼意粉,發覺個意粉係有別於平時食既意粉,有啲粗身,口感係彈牙,而且個presentation都好精美,睇得出廚師有特別研究過💯🌟脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬 $58🌟我哋再加多咗個粗薯條,好少地方會有粗薯條食,通常都係幼身,呢度竟然有,係驚喜呀🤤除咗蛋黃醬之外,仲好貼心咁比埋茄汁🥰

🌟精選全日早餐 $88🌟
🌟Latte $36🌟