2018-07-13 421 瀏覽
將軍澳新都城中心地方好大, 商店種類有多,吃喝玩樂在此消磨一日也是不錯的節目。 今日嚟到這新都城中心 ,行行下又到食lunch時間, 原來這裏都有咖啡灣餐廳,在荃灣食過一次, 無論在食物和價錢都稱心滿意。這間分店比荃灣的店大小小,座位較多,至於裝修方面同出一轍,也是感覺在童話世界中。睇過一輪餐牌, 決定點兩個招牌意大利麵, 分別是香辣蒜香蝦義大利麵$68和 軟殼蟹黑松露忌廉意大利麵$82, 而飲品是半價的,分別點了凍泡沫咖啡和凍朱古力。至於味道方面,又保持到水準。香辣蒜香蝦義大利麵,濃郁嘅蒜香味特別惹味,加上有些少辣辣地嘅感覺,而意大利粉麵質彈牙,大蝦则新鮮爽彈, 簡直越食越開胃。至於軟殼蟹黑松露意大利麵更佳, 整隻軟殼蟹炸得非常之香脆, 加上熱辣辣即食又特別滋味, 而甘香嘅黑松露滲透在每一條義大利麵, 配上香滑嘅忌廉汁,特别好食。飲品方面,凍朱古力, 拉花圖案吸引, 甜而不膩, 味道香濃。 而凍泡沫咖啡, 別愛家了岩鹽焦糖成分, 甜中帶鹹又幾夾喎。

至於味道方面,又保持到水準。

而凍泡沫咖啡, 別愛家了岩鹽焦糖成分, 甜中帶鹹又幾夾喎。

2018-07-10