2021-06-11 485 瀏覽
炎炎夏日,三十幾度高溫🌡️,搞到個人冇乜胃口食嘢!若然揾到消暑好吃,就算陽光燦爛嘅季節,都一樣好開心!🏖️由北角港鐵站A2出口,步行大約2分鐘就到,係渣華道市政大廈對面,吾難搵!雖然店鋪吾算大,但顏色柔和、部份樓底高高高,結合現代加點懷舊裝飾,感覺舒服!打開餐牌,選擇都幾多,而且價💲好親民◉‿◉!按個人喜好,點咗個✨自選招牌湯粉✨冬蔭湯底(三選一)大蝦配料(六選一)金邊粉(八選一)配搭都相當多喎🤓青綠鮮紅相襯嘅湯粉大大碗,四隻大🦐🦐🦐🦐鮮甜彈牙,冬蔭湯用上檸檬葉、芫荽、洋蔥、蔥花、多種香料等煮成,味道酸酸辣辣又濃郁,泰式金邊粉入口幼細順滑、爽!湯粉仲加咗秀珍菇、芽菜、生菜配料,增加口感。視覺同味覺上一大享受!🍲無論有幾飽,都一定有位置放得落甜品…😻,芒果雪糕冰冷軟滑,撞上暖粒粒嘅糯米飯,真係冷暖自知!加上香甜芒果丁幾十蚊一個餐,有質素既食物,外賣仲有9️⃣折添,值得再嚟試其他嘢!佢哋做嘅係街坊生意,D服務員好親切,好似鄰居友好一樣咁好傾。

打開餐牌,選擇都幾多,而且價💲好親民◉‿◉!

按個人喜好,點咗個✨自選招牌湯粉✨
冬蔭湯底(三選一)
大蝦配料(六選一)
金邊粉(八選一)
配搭都相當多喎🤓