2018-12-27
新都會自從翻新後,越來越旺場,不斷開新餐廳。由於係附近返工,所以經常同同事食新野。收工之後去食呢間丸十,都見到有好多人食,要排下隊,但都好快被安排入坐。餐廳位都幾闊落,超多卡位,夠哂私隱度,可以安心同朋友吹水。呢度以自助形式沖茶,自己按個人喜好加綠茶粉,不過比既個壺水唔夠熱,以致茶粉未能完全溶開。香蔥鮪魚蓉海膽丼 唔知係咪新開既關係,餐廳內都幾多員工,有咩需要,一舉手即刻有員工過黎,而且都好貼心,上丼飯既時候同我地講話,如果wasabi唔夠的話,可以叫佢地加。呢碗飯細小精美,好日式!海膽無出水,吞拿魚蓉有口感,飯粒分明。海膽天扶良 海膽天婦羅都幾特別,酥炸後口感既軟綿綿,卻多一份實在既口感。脆漿夠薄,食起上黎脆卜卜。海洋之盒 除左有魚生之外,都有熱食,我地叫左個海鮮串燒,有燒帆立貝、海蝦、鯖魚、蠔同白鱔。細細串燒得幾香,尤其係帆立貝,不過略嫌有啲燶。吉列蠔忌廉芝士牛油果卷 呢個卷物好大舊,因為包左四分一既吉列蠔係裏面,而且仲有香滑既芝士粒同牛油果,沾上少少沙律醬,食完都幾飽。抹茶軟雪糕 最後以甜品作結,叫左個抹茶雪糕食。抹茶味清香,不過甜味有點重。但都算大大杯,有好幾個swirls,結
香蔥鮪魚蓉海膽丼
海膽天扶良
海洋之盒
吉列蠔忌廉芝士牛油果卷
抹茶軟雪糕
最後以甜品作結,叫左個抹茶雪糕食。抹茶味清香,不過甜味有點重。但都算大大杯,有好幾個swirls,結果都食唔曬!Share食會比較好。