普慶餐廳

The Astor
餐廳: 普慶餐廳
資訊:

2021-01-22 12812 瀏覽
🥢佐敦人氣爆燈海鮮良心海鮮自助餐#食好西佐敦美食 #食好西良心推介 #食好西任食自助餐放題 🥢逸東酒店大家都知道佢地有幾良心,呢到唔多講,酒店地庫除了有一層是food court 之外還有一間超級人氣的自助餐,需要早半個月至一個月前去預訂,今次佢地做緊海鮮主題,之前終於訂到位,一於去試下正唔正🥢成人自助餐$658( 1-6 /12 ,27-30 /12 星期一至四)-自助餐沒有做任何信用卡-駕車人士泊車$50/hrs ,兩小時起-預訂生日蛋糕$68 / $88🥢餐廳設計香港式風格,傳統港式水吧特飲紅豆冰菠蘿冰等等提供,每位可跟餐一杯,續杯只是$15,仲有小時候的扭蛋機,入面裝滿糖果任你扭。而拿食物的地方分開幾處地方,好處是不集中,可以令人流分散都算幾好唔會覺得迫夾🥢凍海鮮提供美國生蠔,味道中規中矩帶少少海水味,另外有麵包蟹可惜沒有蓋,肉質鮮甜膏甘香,仲有小龍蝦,青口同長腳蟹腳,最正是龍蝦超多膏,肉質新鮮夠彈性,而凍螺唔好彩其中一隻唔好彩臭左,搞到即刻去廁所嘔🥢烤肉因為臨近聖誕所以都有提供火雞,火雞味道大家都知道係好似雞胸肉咁冇乜味道而且係鞋口,
🥢佐敦人氣爆燈海鮮良心海鮮自助餐

#食好西佐敦美食 #食好西良心推介
#食好西任食自助餐放題

🥢成人自助餐$658
( 1-6 /12 ,27-30 /12 星期一至四)

-自助餐沒有做任何信用卡
-駕車人士泊車$50/hrs ,兩小時起
-預訂生日蛋糕$68 / $88

🥢凍海鮮

🥢烤肉
因為臨近聖誕所以都有提供火雞,火雞味道大家都知道係好似雞胸肉咁冇乜味道而且係鞋口,但又食過火雞先至似聖誕節,另外仲有羊同埋牛扒,牛扒味道好香而且夠牛肉味道夠軟腍,可以揀燒汁或者係黑椒汁,黑椒汁真係幾香口

🥢天婦羅/日式串燒
天婦羅炸得幾鬆脆可口,剛剛炸起非常之靚,有啲似專食天婦羅店嘅口味,仲有不同款的鹽可以調味,日式串燒有大蔥,雞心,青椒仔,味道幾好食,幾似日式居酒屋嘅味道

🥢刺身/壽司
刺身壽司睇落都幾新鮮,由其是甜蝦同埋帶子係特別鮮甜好食

🥢瑞士芝士
重點來囉,最期待呢間餐廳食嘅就係呢個瑞士芝士,先自選好配料,有麵包,西蘭花,酸青瓜同埋洋蔥仔,再將熱溶芝士放入,鹹鹹香香真係好好味

🥢甜品
有好多唔同大大小小嘅甜品杯,仲有好好味嘅酒心朱古力,最得意嘅係有扭糖機,而雪糕有軟雪糕同movenpick 揀,款式太多未能試曬咁多樣

🥢總括嚟講有好多食物選擇,仲有燒味檔同埋粉面檔未食,熟食都有好多不同款,太多所以未能一一嘗試,店員收台都好快而且好有禮貌,感覺比平時正式酒店的更輕鬆,店員的body language 都睇得出應該平時唔係做開酒店,似餐廳員工,制服係着T恤,喺呢度食飯反而冇嗰種好拘謹,感覺會輕鬆啲
  • 自助餐