餐廳: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
資訊:

2022-08-07 24 瀏覽
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐想試好耐嘅海鮮蒸氣石鍋‼️老闆有超過30年選購海鮮經驗,每日都選新鮮海鮮到鋪頭🦀🐚🦐服務真係100分,職員會幫我地根據特定時間蒸海鮮,完全唔洗自己處理🤣而且餐廳衛生乾淨,又安排器皿比我地清海鮮殼☺️✅尊貴海鮮套餐$449▫️日本野生大赤蝦🦐赤蝦好大隻,爽口彈牙☺️▫️台灣九孔鮑魚鮑魚大小適中,而且清潔得好乾淨✨▫️韓國斧山珍珠蠔🦪蠔唔會有腥味,煮得啱啱好▫️日本深海石斑一夜干🐟魚肉好滑,唔算好多骨▫️大西洋野生青口🐚店員話佢哋嘅青口特別好食,果然無介紹錯👍🏻▫️野生日本深海白刀貝🐚▫️紐西蘭月亮貝🐚大大隻而且無沙,白刀貝和月亮貝味道清甜無須多加調味🧂▫️澳洲青年龍蝦🦞每人半份,龍蝦多肉厚實,啖啖肉😋▫️野生膏仔蟹🦀️菲律賓出產嘅野生膏仔蟹,蟹膏好香,蟹肉嫩滑👍🏻▫️有機蔬菜籃食完海鮮會蒸蔬菜,清清地幾好味😋▫️海鮮粥底本身冇任何調味,調味全靠蒸咗咁耐嘅海鮮精華😝粥底內配料有豬骨、粟米同芋頭,店員會加菜脯同香蔥撈勻,好正👍🏻每人可以食到2-3碗🥣▫️椰汁燉雪燕最後有個甜品做結尾好滿足☺️
好味指數:😋😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐

✅尊貴海鮮套餐$449
▫️日本野生大赤蝦🦐
赤蝦好大隻,爽口彈牙☺️

▫️台灣九孔鮑魚
鮑魚大小適中,而且清潔得好乾淨✨

▫️韓國斧山珍珠蠔🦪
蠔唔會有腥味,煮得啱啱好
▫️日本深海石斑一夜干🐟
魚肉好滑,唔算好多骨

▫️大西洋野生青口🐚
店員話佢哋嘅青口特別好食,果然無介紹錯👍🏻
▫️野生日本深海白刀貝🐚
▫️紐西蘭月亮貝🐚
大大隻而且無沙,白刀貝和月亮貝味道清甜無須多加調味🧂
▫️澳洲青年龍蝦🦞
每人半份,龍蝦多肉厚實,啖啖肉😋

▫️野生膏仔蟹🦀️
菲律賓出產嘅野生膏仔蟹,蟹膏好香,蟹肉嫩滑👍🏻

▫️有機蔬菜籃
食完海鮮會蒸蔬菜,清清地幾好味😋
▫️海鮮粥底

▫️椰汁燉雪燕