2019-03-26
朋友極力推介位於青山道大街龍寶酒樓斜對面的火鍋,當然叫埋爸媽黎試試! 一開始有三個湯底選擇,$200粥底,$200蕃茄泡飯湯底,$248椰子雞湯底! 椰子雞見到個價錢真係幾抵食,出邊最少都要$300,所以今次就叫咗椰子雞湯底來試一試! 因為我哋揀椰子雞湯底,員工介紹我哋要先將全部雞放入湯底煮滾,之後飲湯!不過阿媽好醒目連同海鮮落去,之後先飲湯,碗湯真係特別鮮甜!這裏的雞真係正宗海南雞,雞皮彈牙,雞肉煙銀不是琳琳的,雞味比較重!同平時食嘅廣東的確好大分別!阿媽阿爸食到唔停得口!椰子香味亦都夠! 海鮮方面:元貝:好新鮮,食落甜甜地,就係10分鮮甜海蝦:估唔到隻蝦都屬於大隻,仲跳跳的蜆:他們有兩款指定的,分量超多鮑魚:好大隻整體海鮮份量超級多,而且每一樣都好新鮮,跟埋個湯底清清地,食落真係好鮮甜!食完個雞食完個海鮮其實已經好飽,但係原來仲有火鍋配料未上!我哋仲叫咗美國肥牛,手打墨魚丸,金菇,魚皮餃等雖然海鮮係主打,但肥牛味道都不錯!他們亦都有各款汽水啤酒飲品選擇!價錢都公道10幾廿蚊!真抵食!
海鮮方面:
元貝:好新鮮,食落甜甜地,就係10分鮮甜
海蝦:估唔到隻蝦都屬於大隻,仲跳跳的
蜆:他們有兩款指定的,分量超多
鮑魚:好大隻
雖然海鮮係主打,但肥牛味道都不錯!