2017-11-15 288 瀏覽
返工呢排好悶,都係返工等放工,所以諗住見下舊同學,食餐飯咁,佢好鐘意食海鮮同Kpop,所以就試左呢間Korean bbq。一上到去就見到好特別既裝修,我自己幾鐘意呢種感覺,感覺幾舒服,有一種幾relax ge feeling,d 有number 既凳仔好似我細個係工廠返工暑期工果d,好有親切感。等左一陣位入到去啦,用膳時間係一百一十分鐘,所以諗住回本既我地要點左最鐘意食既海鮮先,呢度海鮮種類都幾多有貝類,魚類,蝦類。一般Korean bbq 都只會有魚同蝦。重點係呢度有生蠔叫呀。呢個一定唔可以錯過。話咁快就有海鮮食,一口氣把所有海鮮放係燒板上面燒,果種真係幾正。係呢個時候,我地都爭取時間,叫左小食同一個沙律。韓式炸雞幾高質,外脆內滑,幾juicy,唔會有一早炸起既感覺。至於炸鍋貼都唔錯,餡料幾足料,都有肉汁,唔會入面好乾,仲有我鐘意既炸魷魚鬚,都有返咁上下水準,的確係等海鮮燒熟時食既小食。沙律都幾大碗下,係兩至三人份量,可能同我地寫既人數有關,沙律菜望落去幾新鮮,食落去冇苦味,而dressing 呢係有小小辣既,雖然食唔出係用左咩sauce 去調出黎,但係整體感覺同沙律菜幾Match

小食

沙律都幾大碗下,係兩至三人份量,可能同我地寫既人數有關,沙律菜望落去幾新鮮,食落去冇苦味,而dressing 呢係有小小辣既,雖然食唔出係用左咩sauce 去調出黎,但係整體感覺同沙律菜幾Match 值得一試。
沙律

等左咁耐,終於都熟啦,鯰魚柳幾滑,幾彈牙,帶子,扇貝,同蠔都食到有鮮味,個人最鐘意有少少燒烤焦既感覺,配合埋自己整既醬汁,真係唔錯,而燒魷魚圈配少少辣汁就更加惹味。海鮮一定要再encore 多幾次,除此之外,我地都叫左d 紅肉類,質素亦不錯,每次黎份量都幾多,可以慢慢燒,慢慢食。
海鮮
紅肉

臨走時,每人都可以叫一支雪條做甜品,我叫左melon flavour,呢隻係出名好食既雪條,雪條蜜瓜味濃,有少少軟綿綿的,好正呀...
melon flavour 雪條
2017-11-01