2019-05-30 1437 瀏覽
之前係網上見到這間餐廳的報道,見到佢既海膽芝士龍蝦好似好吸引,所以便相約朋友黎試試。餐廳位置近柯士甸站,但在佐敦行過去都唔係好遠!餐廳不算很大,有Bar 枱同普通枱的位置,而且環境幾有日本餐廳的感覺。這裡的套餐唔駛一定要兩個人都點,可再散叫,這樣兩個人可試更多不同食物。我們點了海膽焗原隻龍蝦北海道帆立貝海鮮套餐($780/位),這個套餐包括了沙律、刺身、龍蝦、帆立貝、鰻魚、炒飯、湯、雜菇同埋甜品。煙燻鴨胸沙律盛合,沙律菜用上芝麻醬拌勻,鴨胸唔會好咸,整個沙律很開胃。刺身包括有牡丹蝦、三文魚和北寄貝,牡丹蝦差不多跟手掌一樣大,多蝦膏,而且鮮甜。招牌脆皮煎鰻魚,好似係香港我會中意食鰻魚,這裡的鰻魚煎到卜卜脆,好香口!鐵板海膽醬芝士焗原隻龍蝦,好耐冇食過芝士龍蝦啦,仲要有海膽醬十分正。龍蝦肉鮮甜彈牙,加上海膽醬和芝士提鮮,而且好多肉,十分惹味!S2鐵板紙包蜆湯,這個湯很創新,用上了一張紙包住湯,上菜時店員會幫忙剪開袋子,湯夠熱而且聞到陣陣蜆肉味,湯很鮮甜!我們還單點了一些食物!蟹粉甲羅燒海膽杯($188),平時食甲羅燒,大多數只有數粒三文魚籽,但這裡不但有勁多三文魚籽,還有海葡萄和海膽,4款
招牌脆皮煎鰻魚

S2鐵板紙包蜆湯

我們還單點了一些食物!
蟹粉甲羅燒海膽杯
蟹粉甲羅燒海膽杯($188),平時食甲羅燒,大多數只有數粒三文魚籽,但這裡不但有勁多三文魚籽,還有海葡萄和海膽,4款食物一齊食口感非常豐富!

日本櫻花蝦香煎廣島蠔
日本櫻花蝦香煎廣島蠔($118),蠔肉脹卜卜,鮮甜多汁,配埋櫻花蝦一齊食特別惹味!

總括黎講,這裡的食物即叫即製,如果下次能夠坐bar枱睇住師傅的製作過程會更加開心!
2019-05-27
招牌脆皮煎鰻魚