2019-10-08 364 瀏覽
難得平日嚟到深水埗,就專登搵咗一間評價唔錯嘅拉麵店試下。平日當然就係冇乜人,好快就坐低咗。 裏面嘅裝修都ok,睇得出有擺心思落去。咁當然我唔係呢式裝修而係食拉麵啦。我就嗌咗海老拉麵,要咗普通麵同椰菜,叉燒揀咗火炙。佢跟餐有個小食同飲品,我就揀咗炸雞同coke zero。 拉麵賣相唔錯,佢中間圓形就係一舊肉碎波。湯就略為鹹咗少少,飲唔到啲咩豬骨味。櫻花蝦亦都冇乜 蝦味,所以湯就麻麻地喇。麵質都ok,唔會太淋唔會太硬,都叫彈牙嘅。叉燒就完全食唔到火炙嘅味道。炸雞都叫炸得ok啦,都係有肉汁嘅,但係有少少碎骨,同日本食嘅炸雞唔同。總括嚟講係一間相對普通嘅拉麵,值唔值80蚊就見人見智喇。