2023-03-15
將軍澳海濱越來越多餐廳 呢間pizza pig 出邊有半露天位 好chill 可以帶埋寵物坐出邊嘅位 室內位都幾舒適 🥢signature piggie材料有招牌手撕豬手、香草肉腸、辣肉腸、火腿、燈籠椒、紅洋葱、水牛芝士、番茄醬 批底夠薄又脆 🤓Msize 份量都多 兩邊的pizza配料會較豐富 食到豬手 幾惹味😋 但中間就較少食到 而且焗嘅時間可以耐多小小 中間嘅料好濕 拎係塊pizza啲醬同配料會跌落來🫣🫣😅😅🥢蒜辣白酒煮蜆🍶蜆的份量ok size算大 一啲沙都冇 肉都好厚實 👍👍 不過有幾個冇開口 有幾個好似壞左😿 酒味不濃蒜味就還可以😌 係食pizza期間食剩的麵包邊拎來點呢個汁超好食 蒜嘅濃郁味道提升 好似食蒜蓉包咁🤪🤪 比原本配的包更夾😋🥢意式炸雜錦海鮮海鮮種類豐富有軟殼蟹、白飯魚、青口、蝦、迷你八爪魚🐙配香辣菠蘿醬 薄薄一層炸粉外撒了些香料 有點辣辣的 配上菠蘿醬甜酸甜酸 幾得意😆 炸物中覺得白飯魚最好食😋其他款式就正正常常😂整體來講食物都不錯 見到隔離檯叫L size pizza超長🤣🤣 好型咁 下次一大班fd來聚餐會幾正😚😚
🥢signature piggie
🥢蒜辣白酒煮蜆🍶