2021-09-28 2536 瀏覽
最近好想食燒肉,但係又唔想食自助燒肉。就上網睇研究下,見到依家都幾多人推薦,就決定試下啦🥰順便豪食一次☺️果然就真係真材實料,直接頗為正宗嘅韓燒。環境坐得幾舒適,可以望到部分海景、每個位置上面都有一根獨立嘅排煙管,大大降低左油煙味。店員會俾定啲小菜(泡菜、酸蘿蔔、酸青瓜),生菜👉全部都可以看到無限添加依度嘅烤肉唔需要點樣醃製就係原件上,足以證明肉嘅品質全部都係好新鮮,唔需要醃料去輔助,調味👍食堂韓牛拼盤 (特選牛五花、食堂牛小排、大蔥切牛舌)特選牛五花:紋路分明,口味濃郁只需要啲啲鹽,久可以帶出牛肉嘅鮮味食堂牛小排:外層香脆內裏依然係滿滿嘅肉汁,蘸啲啲調味料已經好好食+特選黑毛和牛上貝身肉肉質鮮嫩可口,我覺得唔需要蘸任何調味料都可以, + 濟州豪快黑毛豬五花肉 每塊肉層次分明,肥瘦均勻,放係爐邊等佢慢慢烤熟,油脂慢慢出嚟,之後配搭泡菜、生菜包住食,無敵正。一盒芝士生蠔 一共有六隻,每隻都非常肥美、juice,鋪上慢慢cheese再烤濃啲啲,之後等啲蠔汁流出嚟 濟州海鮮鍋係我意料之外嘅事,估唔到真係非常足料,完全值得$288依個價錢(有雞、鮑、青口,蜆、大蝦、豆腐、豆芽、蟹),其實係真係估

果然就真係真材實料,直接頗為正宗嘅韓燒。
濟州豪快黑毛豬五花肉

食堂韓牛拼盤
(特選牛五花、食堂牛小排、大蔥切牛舌)
特選牛五花:紋路分明,口味濃郁
只需要啲啲鹽,久可以帶出牛肉嘅鮮味

+特選黑毛和牛上貝身肉
肉質鮮嫩可口,我覺得唔需要蘸任何調味料都可以,
特選黑毛和牛上貝身肉

+ 濟州豪快黑毛豬五花肉

濟州海鮮鍋
(有雞、鮑、青口,蜆、大蝦、豆腐、豆芽、蟹),其實係真係估唔到咁足料😂
四足夠五個人都可以,依個湯需要趁熱飲,非常清甜,全部料都係好質☺️

2杯梳打
梅子青檸梳打:酸味濃郁,好酸爽😍
濟州特飲:茶底香醇,有好freash 嘅果香味
濟州特飲
梅子青檸特飲