CHEF STAGE de Eddy Chu

2019-01-29 4738 瀏覽
出左尖沙咀同E先生撐枱腳,我果然冇㨂錯😆環境好開陽,氣氛仲勁正,現場有個叔叔係度彈下結他唱下歌仔,撞正慶祝生日會為壽星高歌一曲🤣而坐正窗邊仲會睇到小小海景添。海鮮拼盤有4隻生蠔、2隻鮑魚、2隻帶子、4隻鮮蝦和4件墨魚🦑非常豐富。拼盤冇跟檸檬🍋同辣汁,原因係餐廳二款特製既醬汁每種海鮮都能配上,好有驚喜。彈牙鮮甜蝦、肥美生蠔、帶子回味,而鮑魚經過醃製,非常入味😌滿足滿足吃海鮮最岩就係飲白酒,帶點果香,順口不澀。 紅咖喱蟹肉配西班牙熱脆麵包麵包非常鬆脆,煙煙銀銀,配上紅咖喱蟹肉魚籽,紅咖哩很香不辣,而蟹肉一絲一絲的,加上魚籽增加口感,非常惹味🤤燒西班牙黑毛豬肋條肉豬肋分量不少,已起骨位,食起來非常方便,煎得好香口。伴菜有菠蘿🍍酸酸甜甜減少油膩感,更有甜甜既紅蘿蔔🥕西蘭花,好睇好食好健康🤩🤩黃油雞扒配松露鮑魚有兩隻爽口鮑魚,雞排煎得岩岩好,嫩嫩滑滑,而香濃既松露醬配上雞排 非常至夾✨醬汁真係好出色。是日甜品係藍苺芝士蛋糕~味道不會過甜,岩晒我口味,滿滿朱古力香,加上酸酸甜甜既藍苺醬,眨吓眼就食晒,非常飽飽既一餐。

海鮮拼盤

吃海鮮最岩就係飲白酒,帶點果香,順口不澀。

紅咖喱蟹肉配西班牙熱脆麵包

燒西班牙黑毛豬肋條肉