2021-05-04 2519 瀏覽
要等公公幫手湊囡囡先可以出嚟二人世界,所以我哋就係屋企附近搵咗一間西餐廳,今日就late dinner。去到店員好快就安排咗窗口附近嘅位置,望住外邊嘅燈飾,真係好似星星咁,又浪漫又舒服。偽鴛鴦 Tiramisu朱古力勁濃,又好滑,加上咖啡冰粒,鴛鴦感覺愈來愈勁。朱古力雪糕特濃咖啡老公唔怕飲咖啡訓唔著,依杯飲料賣相好得。係將朱古力雪糕加入濃縮既咖啡,感覺勁creamy。鮮芒果虎蝦沙律芒果好甜,虎蝦大大隻,爽口彈牙,份量仲唔細。配上餐廳自家製醬汁,好有特色,感覺清新。牛肝菌湯好香濃既牛肝菌,上面仲有松露油,增加層次感。炭燒牛腹柳 炭燒味濃,牛肉燒得剛剛好,保留中間紅潤。肉味香濃,而且juicy。配上香甜南瓜蓉,平衡番個油膩感。藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏每一啖飯都食到蟹肉同蝦膏香味,蘆筍爽脆增添口感,成個飯好豐富,加上少少芝士,唔會太Over。依間餐廳服務好到位,我跌左把刀,職位立刻遞上一支新嘅刀同埋濕紙巾俾我,good

偽鴛鴦 Tiramisu
朱古力勁濃,又好滑,加上咖啡冰粒,鴛鴦感覺愈來愈勁。

朱古力雪糕特濃咖啡

鮮芒果虎蝦沙律

牛肝菌湯
好香濃既牛肝菌,上面仲有松露油,增加層次感。

炭燒牛腹柳

藍蟹肉及蘆筍燴意大利飯配鮮蝦頭膏