2023-12-18 1445 瀏覽
一行3人14/12去食飯,已經幫襯佢地好多年,但果日真係食到唔開心☹️1. 坐低即落單,第一盤刺身等30分鐘,第二盤等左45分鐘,等得黎都夠鐘,但係個過程中,個刺身師傅係有停係到無野做,連隔離枱都話個刺身師傅企係到等,但係刺身就唔到。除左刺身,好多野都漏單,3個人叫3雙芝麻雞翼唔過份呀,第一張單時落單,過左last order先黎1隻。想飲杯紅茶都要等一個鐘😩壽司就叫1件嚟幾件,你無叫都上枱。2. 鐵板漁屋比漁屋放題貴$30,因為多幾款野食,因為想選擇多啲所以都無所謂,點知果晚多既幾款野食有超過一半係無得點既,咁可能果日太晏都算啦,但係另一半有得點嘅,叫完都無出現過,得1,2款有食到一次,😫點解有臉收多$303. 食食下有一個高大黑衫女侍應幫另一枱收野,但係就跣手成盤野跌左落地,而果盤野既液體(事後估計似黑糖漿)就彈哂上我哋張枱到,我哋3個人比佢兜頭淋,面、頭髮、衫褲鞋、外套、袋都有漬,枱上嘅野食野飲都中哂,連分隔2枱中間嘅膠板都污糟哂,其實我地都知好少事,但無啦啦咁比污糟野淋當下就激動少少,不過盤野彈既方向我哋枱係最中嘅一枱,而我地係真係污糟哂,咁我哋當然係嚇一嚇然後話:「有無搞錯呀,

3. 食食下有一個高大黑衫女侍應幫另一枱收野,但係就跣手成盤野跌左落地,而果盤野既液體(事後估計似黑糖漿)就彈哂上我哋張枱到,我哋3個人比佢兜頭淋,面、頭髮、衫褲鞋、外套、袋都有漬,枱上嘅野食野飲都中哂,連分隔2枱中間嘅膠板都污糟哂,其實我地都知好少事,但無啦啦咁比污糟野淋當下就激動少少,不過盤野彈既方向我哋枱係最中嘅一枱,而我地係真係污糟哂,咁我哋當然係嚇一嚇然後話:「有無搞錯呀,我地污糟哂喇」,我哋只係1個人講左1次,但係果個女侍應無道歉仲炆炆地咁同我哋講「我已經幫你哋擋左大半嫁喇」,仲講咗幾次,當下聽到我哋當然不炆答返佢「所以我哋抵死比你整污糟?」她才收聲行開,另一名灰衫侍應就代佢講「唔好意思」。之後黑衫女侍應拎左幾張抹手紙黎(2,3張左右),但都強調同我哋講佢已經幫我哋擋左大半🙄心諗:咁我哋使唔使感謝你啊,當日我哋淺色衫白色鞋全部污糟哂,因為係糖漿,所以頭髮、身、面都搞到黐立立😐我都係想食餐飯遮🫠

枱上既食物飲品都俾糖水飛哂落去都唔敢食,抹返個人抹到過左last order都無人提,無得叫過杯野飲,枱上嘅又唔敢食唔敢飲,無野飲無野唯有早d走,返去沖涼洗衫洗鞋洗袋🫠

其實成件事搞到好嘈,好多人望住,但除左灰衫有講唔好意思,經理都無出現過,仲特登走左入去,一向漁屋態度都好過鐵板果間,每次想要多少少選擇都要受氣,今次仲食到污糟邋遢😥下次都係去漁屋好過
2023-12-14