我驚再唔寫依篇文,間嘢好快會喺Openrice上面變「已結業」,我相信呢個機會極大,因為而家全香港無人唔識佢啲生化武器三文治🦠🦠,據知荃灣店已經拆緊招牌👎。作為三文治中毒群組嘅一員,仲要俾其他人評論點解我哋呢班苦主要買老翻三文治、又話唔明有乜好食、以及佢無牌都買等等😭😭😭,真係有苦自己知,後悔莫及。事緣我同朋友5月18號晚上喺觀塘工廈地下買咗4件三文治,第朝當早餐食。我總共食咗3隻口味,合共1.5件。進食時,味道無變味的。點知20號早上我開始發高燒🤒🤒(最高39度幾),以及嚴重腹瀉。我先後睇咗4次醫生、燒咗3日、屙足1星期、屙咗合計100次以上,幾天都爬咗喺屋企個廁所,體重輕咗1.2KG。最終化驗報告(附上醫生紙作證明)證實我係染上沙門氏菌D組(英文: Salmonella)💩💩💩,我有生以來第一次食物中毒,第一次咁辛苦。除咗上述病徵外,我個肚勁勁勁痛,抽住,企都企唔直!我無諗過食件三文治會搞成咁,另外仲有2xx幾名苦主,當中包括小朋友同老人家。再者,令人憤怒無比😡😡😡係官方社交平台勁不負責任嘅回應,佢再次提醒顧客要保存好啲食物喎!勁無恥兼嘔心🤢。又會呢星期買嘅人先無存放好,又會咁多人
生化武器
我無諗過食件三文治會搞成咁,另外仲有2xx幾名苦主,當中包括小朋友同老人家。再者,令人憤怒無比😡😡😡係官方社交平台勁不負責任嘅回應,佢再次提醒顧客要保存好啲食物喎!勁無恥兼嘔心🤢。又會呢星期買嘅人先無存放好,又會咁多人通通有事?隻菌要有幾毒先搞到全部人咁辛苦?佢哋未深入了解整件事,就想當作係零星個案,推問題去食客到?無牌就賴政府唔做嘢!真係世界級厚面皮!
洪家二代而家仲要刪專頁同潛水,我哋苦主完全聯絡唔到佢索償!真係好嬲。我而家諗返都覺得自己傻,我買嗰檔直頭係無牌小販車仔檔,有個勁頹廢唔知男定女嘅人半瞓半賣,後面仲有一箱箱三文治就咁放喺度,係室溫或更熱囉!諗起都覺唔衞生...。唯有當今次係買個教訓,但個代價真係好大,係身體健康😢。
*****
以上陳述,句句字字屬實!
2020-05-18
外賣自取