2019-08-06 41 瀏覽
喺銅鑼灣搵食lunch嘅地方,無意中見到有一間,外面睇落去好似唔錯嘅環境!有少少肚餓就唔行即管入去試吓 !可能已經2:30pm ,所以人流唔算太多 ,地方都幾整潔 ,店員亦都很有禮貌 !同幾個朋友一齊叫咗午餐大家share,我覺得呢個青咖喱炒飯配 南乳炸雞翼十分之野味,香香立立好醒胃,亦都食到少少咖喱嘅辛辣,個飯都吵得幾乾身一粒一粒咁樣,感覺唔會好油膩 ,南乳雞翼都炸得十分之酥香,質感嫩滑 !豬頸肉炸雞翼煎蛋飯 :雞蛋係荷包蛋有蛋汁,口感香滑,至於 豬頸肉燒得香滑爽口!泰式奶茶 ,口感比較地道,唔似一般的港式奶茶 !豬手鴨飯: 豬手炆得極之諗滑,豬皮食落很有粘性好似食左很多骨膠原 ,鴨肉質感都唔錯,都嫩滑唔鞋口,味道剛好!香辣肉碎飯 :都係一樣香香辣辣十分之野味可口 !炸蝦餅:肉質爽口香脆,味道適中唔會太咸 !

同幾個朋友一齊叫咗午餐大家share,
我覺得呢個青咖喱炒飯配

泰式奶茶 ,口感比較地道,唔似一般的港式奶茶 !

香辣肉碎飯 :都係一樣香香辣辣十分之野味可口 !

炸蝦餅:肉質爽口香脆,味道適中唔會太咸 !