2015-07-11 657 瀏覽
鍾意食泰國野既我,有日lunch 同同事黎左公司對面呢間泰菜,一睇牌就諗「嘩,咁貴既,一個餐加凍飲要成$80」「可能物有所值,好好食呢」最後我就點左青咖哩雞飯,可以揀湯/青木瓜沙律,我揀左青木瓜沙律🙈作為小食,呢個份量係好合理既。味道方面,既然呢間係泰式既餐廳,味道方面就完全唔合格啦😂明明係青木瓜沙律,點會紅蘿蔔絲多過青木瓜,而且冇青檸汁既味道,食落去一啲都唔fresh, 有啲失望呀😓再黎係主菜:青咖哩雞飯上菜既時候,見到個樣咁靚,於是就充滿期望,忘記左青木瓜沙律既怨屈。青咖哩汁方面,一啲辣味都冇,只有濃濃既椰味,個汁係比想像中稀既,冇青咖哩個種應有既口感。而平時青咖哩會配上既蔬果由青椒變為矮瓜,但係矮瓜食落口,竟然一啲青咖哩味都吸唔到😂😂😂 而雞件方面,一食落口已經發現雪味好重。總之成件事就好伏咁,成個set連加一就$80 啦!而同事食既海南雞飯,冬蔭功沙河都係$80,聽佢地講都係麻麻😂作為一間工廠區既餐廳,每日都係同一班客仔,空有裝潢同擺設係唔夠架,野食質素一定要提高先可以留住客人,希望會改善一下啦。

再黎係主菜:青咖哩雞飯