2019-12-09 111 瀏覽
九龍城出名食泰國嘢,順路經過呢邊就book咗呢間,又真係唔錯同幾特別😋。門口有吹氣公仔揮手,好可愛。餐廳環境舒適,大約九點就會有人唱歌🎤,輕鬆有氣氛,適合一大班人聚餐。閑日夜晚都幾多人,可用QR code點餐。餐單好多選擇,有不少菜式更難以在其他同類餐廳見到,好有誠意同心機。.頂級牛柳粒沙嗲串燒/牛肉外表乾身,但入面肉質好鮮嫩,完全唔老而且肉味香濃,我想極上燒安格斯西冷牛小排應該幾正,下次有機會想再試。串爆墨魚咀/煙韌爽口,不過本身略嫌不太濃味,要再點特製醬汁。牛油蒜蓉燒大蜆/牛油蒜蓉味好香,加上有脆魚仔鋪面,好有誠意。冬陰鮮蝦雲吞湯/味道剛剛好,不會太酸和辣,而且雲吞大大粒好足料,啖啖蝦肉!泰王咖喱法包軟殼蟹/軟殼蟹在旁邊,細細隻好易入口,而麵包脆身,重點是咖喱!不得了!濃稠香口,有蛋香味,配搭脆卜卜的蒜蓉包或烤薄餅一流!💕這裡的咖哩真係必點!原隻鮮魷筒釀糯米飯/菜式配搭特別,鮮魷烤過好香而且唔硬,糯米飯軟糯,有調過味,而且本身已經切好方便食用,精緻又貼心。鐵板豬頸肉啫椰菜苗/好惹味,火喉夠,豬頸肉好香,肉質彈牙,但個人覺得椰菜苗比較硬身,鍾意食林嘅朋友叫通菜會比較好😉。小曼谷原隻芒

頂級牛柳粒沙嗲串燒/

串爆墨魚咀/
煙韌爽口,不過本身略嫌不太濃味,要再點特製醬汁。

牛油蒜蓉燒大蜆/
牛油蒜蓉味好香,加上有脆魚仔鋪面,好有誠意。

冬陰鮮蝦雲吞湯/
味道剛剛好,不會太酸和辣,而且雲吞大大粒好足料,啖啖蝦肉!

泰王咖喱法包軟殼蟹/

原隻鮮魷筒釀糯米飯/

鐵板豬頸肉啫椰菜苗/

小曼谷原隻芒果糯米飯🥭🍚/
芒果好甜,糯米飯軟硬適中有咬口,椰奶調味剛剛好,為這頓飯劃上一個完美句號。