2022-06-23
新嘅裕民坊開返之後都未去過,今日約三五知己係食個泰菜聚下。🥢脆炸豆腐配泰式魚露 $39豆腐不是選用勁嫩滑個種,豆味同口感較重,炸至外脆內嫩,加少少魚露都好唔錯🐔泰式蛋黃單骨雞翼$58食起上嚟比較方便,即叫即炸嘅雞翼沾滿了蛋黃醬,雞皮脆肉嫩,不過略嫌唔夠鹹🥹,可以鹹多少少🤏炭烤燒魷魚🦑$46魷魚食落有嚼勁,有種香烤味更好食,蘸上酸醋汁,好開胃🤗🦀巴東蟹肉炒飯,炭烤雞串 $118炒飯炒得乾身唔油膩,同蘆筍,蛋,洋蔥一齊炒,香氣四溢,飯粒粒金黃,再加左啲蟹肉,增添鮮味。仲有兩串雞🐓串燒,燒得剛好唔會乾,加啲清檸汁,去膩添清新。🍝泰式鹹蛋黃卡邦尼意大利粉 $88勁鐘意呢個意粉,個汁濃稠度適中,個味夠濃,意粉掛晒汁,入口creamy,鹹蛋黃多啲會更正🤣,推介!🥭芒果青檸薄荷特飲 $48飲落感覺幾refreshing,冇藥水味,天時暑熱整返杯,清新解渴。🦖美祿恐龍雪糕 $38雪糕係椰子味,超冰凍,有勁多美祿粉沾滿每一羹雪糕,仲有好多脆卜卜嘅粟米片,口感好豐富,真心好食😋總括嚟講,環境靚,食物都幾好食,泰式西式嘅融合菜式都算有驚喜,價錢合理,放工約埋朋友吹水都可以揀呢到。
🥢脆炸豆腐配泰式魚露 $39
🐔泰式蛋黃單骨雞翼$58
炭烤燒魷魚🦑$46
魷魚食落有嚼勁,有種香烤味更好食,蘸上酸醋汁,好開胃🤗
🦀巴東蟹肉炒飯,炭烤雞串 $118
🍝泰式鹹蛋黃卡邦尼意大利粉 $88