2023-12-15 95 瀏覽
今日首嚐荃灣千色匯既湄南河泰式船麵💁🏻‍♀️同朋友各叫左一個精選晚餐, 加$10有小食都幾抵... 我地叫左一個豬頸肉冬陰功湯金邊粉 + 泰式魚餅 (2件) 同泰式肉碎煎蛋飯拼香脆魚仔飯 + 泰式雞中翼🍽️ 泰式豬頸肉冬陰功湯金邊粉賣相係幾吸引,引起食慾...冬陰功湯夠濃味得黎係清, 呢個係幾少有,like👍🏻… 食湯麵最怕d餸係就甘同麵一齊淥...而呢度既豬頸肉有先煎香過四邊,再放上碗,所以仲好香口,如果另上就仲正...另外配料十足, 有大量菇同番茄仲有菜, 夠豐富🍽️ 泰式魚餅 (2件)煎得夠香唔太油, 味道濃郁🍽️泰式肉碎煎蛋飯拼香脆魚仔飯個飯賣相同樣好唔錯, 食泰國肉碎最怕肥肉太多, 呢個肉碎飯肥瘦比例適中,有豆角粒同洋蔥粒增加口感,炸魚仔係甜個種🍽️泰式雞中翼炸得夠香, 再入味d仲好🍽️想試埋芒果糯米飯,但實在太飽😆
今日首嚐荃灣千色匯既湄南河泰式船麵💁🏻‍♀️

香脆魚仔飯 + 泰式雞中翼

🍽️ 泰式豬頸肉冬陰功湯金邊粉

🍽️ 泰式魚餅 (2件)

煎得夠香唔太油, 味道濃郁

🍽️泰式肉碎煎蛋飯拼香脆魚仔飯

🍽️泰式雞中翼

炸得夠香, 再入味d仲好

🍽️想試埋芒果糯米飯,但實在太飽😆