Cambo ขุนทอง (The ONE) (The ONE)

2019-05-17 574 瀏覽
今日放工後到尖沙咀食晚餐,想食泰國菜,選了這間好多客人排隊等候在The One的餐廳。這裡一邊是越南菜、另一邊是泰國菜,我們當然選了泰式的!環境都幾舒服,有餐廳內外邊,坐位都幾多,我們坐外邊的;明亮又別緻的設計,紅色燈飾配上原色木及黑色坐椅,好雅緻!泰式食物都有選擇,前菜、串燒、咖哩、煲仔、海鮮、飯麵等,滿足我們愛泰菜的朋友!我們點了沙嗲串燒3串(牛、豬、雞):串燒燒得好香,但又唔會乾身;牛肉香濃牛味又軟腍、豬肉薄薄的香軟口感、雞肉我最愛,多汁又香嫩;泰式拼盤(細):有4種小食,每款3件;炸蝦餅(內面彈牙、外面炸脆口感點上酸甜醬汁)、炸魚餅(香口香草味濃又軟軟的)、蝦春卷(脆卜卜外皮配上原隻蝦在中心)、香葉包雞(香葉同燒滲入了雞肉中、有咬口又多汁)泰式炒椰菜苗:椰菜苗好爽口翠綠,可自選煮法(蒜蓉、清炒、泰式炒等),我們選了最野味香辣的泰式炒)泰式青咖哩軟殼蟹配法包:青咖哩甜香微辣,以火慢慢熱著,另外上的炸軟殼蟹及炸薯仔放入青咖哩中吸收了汁液,好香好正!配有熱辣辣又脆皮法式麵包,好香又吸汁!泰式炒粉:Pad Thai 好大碟好正宗,足料又彈牙金邊粉、豆腐乾、炒蛋、香蔥段、花生粒粒等,炒勻

BBQ  mix

Thai  mixed  snack

Thai  styled  fried  cabbage  shoots

Green  curry  soft    Shell  crab  with  baguettes
Soft  shell  crab  and  potatoes

Pad  Thai

泰式炒粉:Pad Thai 好大碟好正宗,足料又彈牙金邊粉、豆腐乾、炒蛋、香蔥段、花生粒粒等,炒勻醬汁及材料好好食!
龍眼冰

龍眼冰:龍眼好多粒,好爽脆好甜美、配上蜜糖的甜又冰涼感覺好滋潤好甜美!

2019-05-15
BBQ  mix