2022-06-15
放工想同同事食埋飯先返屋企, 見到公司附近呢間泰國野新開, 價錢都好平, 試下先~泰式椰子雞湯 $48勁大碗, 入面超足料, 椰香味濃, very good!豬肉碎生菜包 $68唔好睇佢個樣冇乜辣椒, 原來都有d辣, 我覺得好岩我口味! 同埋佢一d都唔孤寒, 比好大碟肉同好多生菜!炸春卷 (6件) $48入面全部係素菜, 係正宗泰國風味, 點返個甜辣醬岩晒!青咖哩豬肉 $58青咖哩好香, 我反而係中意食佢入面既茄子,好入味, 配埋蒜蓉包好match!串燒 $14本身d雞&豬肉都夠味, 花生敏感既人就算唔點個沙嗲汁都好食!泰式海南雞 半隻 $78佢比一般既海南雞淡味, 反而樣樣泰國野都重味而呢個淡味d就岩晒我, 想濃味d既可以自己點多d汁, 佢個汁都調教得好食~總括所有野, 呢度簡直係物超所值既地方!香港食泰國野好多地方又貴又細碟, 呢度係平民之選! 有時想食泰國野又唔想食咁貴可以放工黎呢度!
泰式椰子雞湯 $48
勁大碗, 入面超足料, 椰香味濃, very good!
豬肉碎生菜包 $68
炸春卷 (6件) $48
入面全部係素菜, 係正宗泰國風味, 點返個甜辣醬岩晒!
青咖哩豬肉 $58
串燒 $14
泰式海南雞 半隻 $78
總括所有野, 呢度簡直係物超所值既地方!